Pavlova
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Austràlia
Dificultat: Mitjana

Ingredients
Per la merenga:
- 5 clares d'ou
- 240 gr. sucre glaç
- 2 cullerada de maizena
- 1 cullerada sopera de vinagre
- 1 cullerada sopera d'extracte de vainilla o similar (opcional)
Per la nata:
- 350 ml. de nata líquida
- 5 cullerades soperes de sucre glaç
- + fruita per decorar (kiwis, maduixes, fruites del bosc)
Elaboració
- Preescalfem el forn a 140ºC.
- Muntem les clares (prèviament a temperatura ambient) durant una estona. Hi ha gent que hi afegeix un pessic de sal per ajudar a muntar-les.
- Quan les clares comencen a agafar consistència, hi afegim MOLT lentament el sucre (de cullerada en cullerada). Sempre mentre seguim muntant les clares.
- Quan ha absorbit el sucre i hem anat millorant la consistència, hi afegim lentament la maizena (prèviament tamisada), l'extracte de vainilla i el vinagre. Sempre seguim batent, fins a muntar les clares a punt de neu.
- Després, bolquem la merenga a la safata del forn amb paper antiadherent. Amb una espàtula, li donem la forma rodona i homogènia i fem que tingui certa alçada.
- Ho posem al forn per dalt i baix (amb ventilador, si és possible). Un cop dins, reduïm la temperatura a 125ºC. Ho deixem durant una hora i mitja - una hora tres quarts.
- Després apaguem el forn però deixem el pastís dins durant 15 minuts. A continuació, obrim una mica la porta del forn i ho deixem com a mínim 10 minuts més. L'objectiu és refredar la merenga molt a poc a poc, sinó “col·lapsa”.
- Muntem la nata (ha d'estar freda), afegint el sucre a poc a poc un cop comenci a tenir certa consistència.
- Posem la nata muntada a la part superior de la merenga (compte si l'hem de canviar de recipient, fer-ho amb molta precaució!).
- Ho acabem decorant-ho amb fruita i ho posem a la nevera.
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1642 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.