Bunyols de vent farcits amb crema

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

*Per uns 30 bunyols:

  • 125 ml. d’aigua (o llet)
  • 75 gr. de farina
  • 60 gr. de mantega
  • 3 ous petits
  • sal
  • anís
  • sucre

*Per la crema:

  • 500 ml. de llet
  • 4 rovells d’ou
  • 100 gr. de sucre
  • 40 gr. de Maizena
  • Aromes: canyella, vainilla, anís, pell de llimona...

8 racions

Elaboració

- Posar l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal.
- Quan l’aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop tota la farina tamisada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del cassó.
- Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous.
- Fregir petites porcions de la pasta en oli calent.
- Quan estiguin, encara calents, mullar-los amb una mica d'anís i arrebossar-los amb sucre.

*Per fer la crema:

- Dissoldre la Maizena en un rajolí de llet freda.
- En un cassó al foc, posar la resta de la llet amb el sucre i l’aroma. Quan arrenqui el bull, treure del foc i deixar refredar una mica per tal que s’infusionin les aromes.
- A part, barrejar els rovells amb la Maizena.
- Afegir la llet ja temperada, barrejar i colar. Tornar a posar la crema al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir, treure del foc, abocar dins un recipient i filmar a pell.
- Un cop refredada, la utilitzem per farcir els bunyols (és molt pràctic utilitzar unes tisores per foradar els bunyols i després omplir-los amb la mànega pastissera).

1h

Notes

*Aquesta recepta ens l'ha explicat la Gemma Clofent, autora del bloc La cuina de casa, i la podeu recuperar ben explicada al següent link http://www.radiosabadell.fm/RSPodcast-V1.0/audio/dpk_6012_36.mp3 (en alguns ordinadors la descàrrega funciona millor amb Internet Explorer)


Recepta de cuina de Bunyols de vent farcits amb crema

Bunyols de vent (tradicionals de Quaresma)
per Amb molt de gust

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4326 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!