Escamarlans amb mandonguilles mar i muntanya
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 300 gr. de botifarra crua
- 250 gr. de gambes pelades
- 750 ml. de fumet
- 1 sípia de platja d’uns 250 gr.
- 8 escamarlans grans
- 400 gr. de cloïsses
- 1 ou
- 1 ceba gran
- 2 tomàquets grans
- 1 all
- 2 copes de cava brut
- Oli d’oliva
- Farina
- Julivert
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
1.- En una cassola hi possem oli i tirem la ceba a trossets petits, la ofeguem 5m.
2.- Afegim els tomàquets ratllats i la sípia, que haurem netejat, a trossets i
courem tot uns 10m. a foc lent.
3.- Ara hi tirarem les gambes i el fumet calent i ho deixem 10m. més.
4.- Es cola tot i es reserva el suc.
5.- Es passan per la picadora les gambes i les sípies, salpebrem i després barregem
amb la botifarra, l’all i el julivert picats, i l’ou batut.
6.- Farem les mandonguilles, no molt grosses, les passarem per farina i les fregirem.
7.- Posarem el suc, que haviem reservat, a la cassola i quan arrenqui el bull hi
tirarem, per aquest ordre, les mandonguilles, els escamarlans i el cava. Coem 10m.
a foc mig/ràpid amb la cassola destapada.
8.- Ara hi afegirem les cloïsses, taparem, deixarem 5m. més i ja el tenim llest.
Comparteix aquesta recepta: