Torró d'ametlla tradicional
Categoria:
Estació:
Ingredients
- 1 kg d’ametlles sense torrar
- 1 kg de sucre (o una mica menys)
- 2 tasses petites d’aigua
- 3 culleradetes de canyella en pols
Utensilis
Un motlle allargaçat.
Elaboració
Moleu les ametlles, fins fer-ne una farina.
Poseu una cassola al foc amb dues tasses d’aigua i el sucre.
Quan el sucre sigui fos, però sense necessitat d’elaborar un xarop, hi aneu tirant la farina d’ametlles, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta i mantenir el foc ben baix.
Afegiu-hi la canyella.
Quan la massa comenci a ser dura, traieu la cassola del foc i aboqueu la pasta a una llauna, o bé a un motlle allarga d’un altre material, recobert amb paper de barba.
Deixeu-ho refredar i guardeu-ho per consumir quan vulgeu.
Notes
Aquest torró també es pot fer amb avellanes, nous, etc.
Comparteix aquesta recepta: