Cargols "rojillos"

Categoria:
Típica de: Espanya → Navarra
Estació:

Ingredients

6 racions

Elaboració

Els cargols s'han de deixar molt nets, perquè deixen anar moltes baves.
En una caixa amb tapa i amb la farina en el fons, es dipositen els cargols perquè es purguin, quan els seus residus surtin blancs ja estan depurats (dos o tres dies) i llestos per a netejar-los. S'han de rentar molt, amb aigua freda, fregant uns contra els altres.
Posteriorment se'ls colocs en una olla gran amb aigua sal i una mica de vinagre.
Aquesta operació es repeteix diverses vegades fins que no deixin anar baves i l'aigua quedi neta.
Posteriorment es posen en una cassola a foc lent i quan hagin tret bé el cos, es puja la temperatura.
Es tira l'aigua i ja estan preparats per cuinar-los.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva, s'afegeix la ceba picada, els grans d'all (a gust) i s'ofega fins que estigui toveta i daurada, s'afegeix pernil picat i el xoriço picat, picant, els bitxos de caiena, una mica de safrà, el tomàquet fregit, la sal i una cullerada rasa de farina.
Es continua ofegant i s'afegeixen els caragols, juntament amb un got de vi blanc.
Es cobreixen amb aigua, i es deixen bullir uns 45 minuts a foc lent. Si cal s'afegeix una mica més d'aigua si es veu que el guisat queda sec, encara que la salsa ha de quedar espessa i saborosa.

Notes

"ROJILLOS" és un terme amistós que es dedica als seguidors de l'Osasuna de Pamplona, la camisola esportiva és vermella, i els pamplonesos, en general tambe.

M'agraden les elaboracions de la Rioja, són famoses les cargolades d'Haro i de la Serra de Cameros, però també són bons els Navarresos. Heus aquí una prova:


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se