Migues de la iaia Manuela

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer hem de tallar el pa a rodanxes primetes i el reservem.
Tallem les patates a rodanxes, salem i les fregim a foc lent i tapades junt amb els alls, sencers i sense pelar, en una paella. Quan estiguin tobetes les retirem i les reservem, no han de quedar fregides, el punt es mes o menys com si fessim una truita.
Fiquem oli en una cassola, mig dit mes o menys, i fem una primera capa de pa, fent un llit.
A sobre del pa possem les patates amb els alls i a sobre de les patates una altra capa de pa cobrint-ho tot. Ara hem de tirar aigua per sobre del pa per estobarlo una mica. Ha de quedar moll però no gaire que no es trenqui quan li donem la volta.
Ara be quan hem de fer servir la nostra destressa, agafem una tapa o un plat suficentment gran i li donem la volta a la cassola com si fos una truita i fregim el pa per l'altre costat.
Quan estiguin els dos costats de pa fregits, agafem una espatula de fusta o d'un altre material que sigui resistent i començem a trencar el pa i a barrejar-ho tot. Això pot ser una mica farragòs i cansat perque no hem de deixar que s'ens cremi el pa massa i hem d'anar donant cops d'espatula per trencar les patates i el pa i quedi tot ben barrejat.
Al final han de quedar soltes, que no quedin pilotetes.
Mentrestant en una paella possem una mica d'oli i fregim la cansalada, la xistorra i els pebrots.

1h 30min

Notes

La iaia posava la cassola al mig de la taula i els fregits en plats a part i cadascú feia el que podia. jo continuu servint els fregits a part però serviexo les migues en plats. També es pot acompanyar amb fruites, com pot ser el meló, taronja o qualsevol altra que ens agradi.
A gaudir!!


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se