Coca de Sant Joan

Categoria:

Ingredients

Per a fer la crema:

Per a fer una massa mare senzilla:

Per el sucre invertit:

Elaboració

S’amassa tot excepte la mantega que es l’últim ingredient a afegir, es deixa reposar la massa 10-15 minuts, es forma amb la forma desitjada, per exemple es fa una bola i amb el corró s’estira, i es deixa fermentar unes 2 – 3 hores fins que dobli el seu tamany. Es pinta amb ou i es decora amb crema (prèviament posada en una màniga), fruites confitades i pinyons i, per últim, es posa sucre per sobre. Posem la coca al forn a 170 – 180ºC durant 20 minuts aproximadament i ja tenim la nostra coca de Sant Joan! Bona revetlla!

Per a fer la crema:

Es posa a escalfar la llet amb el sucre, la pela de llimona i la branca de canyella i quan comenci a bullir sense apagar el foc s’afegeix els ous i la maizena i es remou fins que espesseixi, molt amb compte de que no arrenqui el bull. Quan tinguem una crema s’apaga el foc i es treu la pela de llimona i la branca de canyella i es passa per un colador xinès.

Elaboració del sucre invertit:

Escalfem l'aigua a uns 50º, afegim el sucre i remenem.
Continuem escalfant fins a 90º i afegim l'àcid cítric. Remenar bé.
Deixar refredar a uns 60º i afegir el bicarbonat dissolt en una cullerada d’aigua freda (per equilibrar el pH).
El líquid es posarà com de color blanc, però quan es refredi del tot, tornarà a agafar un color palla.
Conservar en un lloc fresc (a la nevera millor que no) dins d'un pot ben tancat.

Notes

Per a què SERVEIX el “SUCRE INVERTIT” ?

Conserva més tendres i frescos els pastissos.
Ajuda a mantenir la humitat.
Accelera la fermentació de masses.
Augmenta el sabor.
Dóna brillantor.
Millora la textura i elasticitat de les masses.
Evita la cristal·lització en els gelats, amb una millor textura (suau i cremosa).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se