Tumbet - Samfaina a la mallorquina
Categoria:
Típica de:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Patates,
- Albergínia,
- Pebrot vermell,
- Ceba,
- Tomàquet madur,
- Alls,
- Oli,
- Sal,
- Sucre
- I pebre negre.
Elaboració
Es tallen les patates a llesques, es renten i s'eixuguen.
Es talla l'albergínia a trossos i s'ensucra lleugerament.
Es talla a trossos el pebrot vermell i es piquen la ceba i el tomàquet.
En una paella amb força oli es fregeixen, successivament i reservant-ho quan sigui ben fregit, les patates, l'albergínia, el pebrot i els alls, esclafats amb la mà. Després, es fregeix la ceba i, quan sigui rossa, s'hi afegeix el tomàquet, fins que el sofregit lligui.
Llavors, es fan sostres en una cassola amb les patates, l'albergínia, més patates i el pebrot.
S'hi tiren les dents d'all i el sofregit al damunt.
Es tapa i es deixa reposar una estona, abans de servir.
Comparteix aquesta recepta: