Gaspatxo català
Ingredients
- 1 Pebrot vermell
- 1 pebrot verd prim
- 1 ceba blanca
- 1 cogombre
- 4 tomàquets ben madurs
- 4 cullerades de vinagre de vi blanc "Penades"
- 150 gr de mongetes cuites
- 3 cullerades d'allioli
- 1 arengada salada
- Crostons de pa fregit
- Sal i aigua
Elaboració
Es fa el gaspatxo com tingueu costum de fer-ho, però en lloc de posar-hi pa, si trituren les mongetes i l'allioli, i en anar-ho a servir si afegeix l'arengada (un cop rentada i neta de pell i espines, tallada tiretes ben fines) pel damunt juntament amb el pa fregit.
Notes
Si voleu que el pa fregit no agafi molt oli, es congela abans de fregir-lo posant-lo a la paella directament amb molt poc oli sal i pebre i remenant constantment fins que sigui rosset. En lloc de l'arengada es pot utilitzar anxoves de l'Escala ben desalades, aixugades i marinades amb oli d'oliva.
Comparteix aquesta recepta: