Cua de bou/vedella del Baix Montseny

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Preparació:
En una cassola de fosa amb tapa o be de fang posar-hi un raig d’oli, la cua tallada, l’os de la canya, els grans d’all amb pell, la branca de farigola, les fulles de llorer i la canyella, deixant-ho coure una estoneta.
Quan la cua agafi color afegir-hi un gotet de vi ranci, tapar-ho be i deixar coure mitja hora a foc molt fluix, afegint aigua quan faci falta.
Passada la mitja horeta retirar l’os de la canya, la canyella, les herbes i els alls. Si ho creieu oportú deixeu refredar els alls i espremeu-los per treure la polpa de la pell i ficar-la a la cassola. Deixar coure a foc fluix mitja hora més afegint-hi brou si cal.
Tallar les cebes en juliana, el manat d’alls tendres en bocinets, la pastanaga a rodelles primes, el pebrot (opcional) i un cullerot de brou afegint-ho tot a la cassola i que faci “xup-Xup” ¼ d’hora
Seguidament aboqueu-hi el tomàquet que s’afegeixi al “xup-xup” i mentre a la batedora hi poseu una mica de brou, les ametlles i el moll de l’os i ho trinxeu be. Un cop ho tingueu ben desfet ho tireu a la cassola junt amb una cullerada de pebre vermell i un pols d’orenga, ho remeneu be i ho deixeu coure un altre ¼ d’hora.
Trenqueu les patates a bocins amb una cullera i junt amb els xampinyons o bolets, ho aboqueu a la cassola afegint el brou necessari per coure-ho tot a foc lent mitja horeta més i ja està.

2h 15min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se