Cua de bou/vedella del Baix Montseny

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Ingredients: 1 cua de bou/vedella tallada
  • 1 os de la canya
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 manat d’alls tendres
  • ¼ kg. tomàquet ratllat
  • 2 pastanagues
  • 2 patates
  • ¼ kg. xampinyons laminats o bolets variats
  • 1 pebrot verd/vermell (opcional)
  • 5 grans d’all
  • 1 got de vi ranci
  • 1 grapat d’ametlles torrades
  • 1 branca de farigola
  • Orenga
  • 3 fulles de llorer
  • ½ branca de canyella
  • 1 cullerada de postra de pebre vermell (dolç)
  • Brou de carn i verdures (fluix)
  • Oli d’oliva verge

4 racions

Elaboració

Preparació:
En una cassola de fosa amb tapa o be de fang posar-hi un raig d’oli, la cua tallada, l’os de la canya, els grans d’all amb pell, la branca de farigola, les fulles de llorer i la canyella, deixant-ho coure una estoneta.
Quan la cua agafi color afegir-hi un gotet de vi ranci, tapar-ho be i deixar coure mitja hora a foc molt fluix, afegint aigua quan faci falta.
Passada la mitja horeta retirar l’os de la canya, la canyella, les herbes i els alls. Si ho creieu oportú deixeu refredar els alls i espremeu-los per treure la polpa de la pell i ficar-la a la cassola. Deixar coure a foc fluix mitja hora més afegint-hi brou si cal.
Tallar les cebes en juliana, el manat d’alls tendres en bocinets, la pastanaga a rodelles primes, el pebrot (opcional) i un cullerot de brou afegint-ho tot a la cassola i que faci “xup-Xup” ¼ d’hora
Seguidament aboqueu-hi el tomàquet que s’afegeixi al “xup-xup” i mentre a la batedora hi poseu una mica de brou, les ametlles i el moll de l’os i ho trinxeu be. Un cop ho tingueu ben desfet ho tireu a la cassola junt amb una cullerada de pebre vermell i un pols d’orenga, ho remeneu be i ho deixeu coure un altre ¼ d’hora.
Trenqueu les patates a bocins amb una cullera i junt amb els xampinyons o bolets, ho aboqueu a la cassola afegint el brou necessari per coure-ho tot a foc lent mitja horeta més i ja està.

2h 15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1428 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: