Cigrons de Mura amb gambes, gambots i botifarra terregada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Elaboració

Posar a remullar els cigrons 12 hores abans
Treure l’aigua i afegir a l’olla amb un grapat de bicarbonat.
Fer bullir una hora i mitja aproximadament, 10 minuts abans de treure del foc afegir la sal.
(en cas de necessitar afegir aigua durant la cocció, que sigui aigua bullint), el cigró no accepta trencat l’ebullició.
Tallar la ceba tendre, el porro, el pebrot verd tot ben finet i posar en una cassola de fang, saltejar amb oli uns 10 minuts, afegir les gambes ,els gambots i les cloïsses.
Afegir el vi blanc i continuar uns 5 minuts mes.
Afegir el gingebre i el pebre vermell, remenar tot, afegir la botifarra terregada.
A continuació bolcar els cigrons i afegir el brou de peix, deixar bullir tot uns deu minuts mes.
Es millor deixar passar un parell d’hores abans de servir.
Es pot servir amb guarnició d’ous cuits i maionesa d’all.

45min

Notes

El cigró o cigronet de Mura es pot comprar al mateix poble de Mura.
La botifarra Terregada És un embotit autòcton del Vallès Occidental. Produït a Terrassa, resulta una botifarra cuita molt diferent a les altres.
Elaborada amb menuts de porc, ceba, tomàquet, all, ametlla, vi ranci, sal i pebre negre. És un embotit totalment natural, sense cap additiu (ni colorants, ni emulgents, ni potenciadors, ni antioxidants). Es pot trobar als mercats municipals i a les botigues especialitzades.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se