Calamars farcits

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

Netegeu els calamarsos. Trinxeu les potes i les ales; barregeu-les amb la carn trinxada, i ho sofregiu, juntament amb la ceba ratllades; ho traieu del foc i hi afegiu l’ ou, la molla de pa remullada, all i julivert, sal i pebre; ho pasteu amb els ous. Fregiu una mica més- en una cassola, millor- si voleu, aquesta massa, però amb compte, pels ous. Farciu-ne el calamarsos i feu aguantar les bosses amb un escuradents o bé cosint les obertures.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli i feu-hi rossejar una mica els calamars, sacsejant el recipient en compte, i a foc ben baix. Afegiu-hi aigua i una bona picada, deixant-ho fent la xup-xup, almenys una mitja hora.

Notes

També és corrent preparar un sofregit per a la salsa. S’ hi poden afegir pinyons, un pols de canyella, i, a la picada, pa fregit.
Si sobra carn del farcit, es fan unes petites pilotilles (mandonguilles) s’ enfarinen, es fregeixen i es fiquen a la cassola. Aquesta mena de mandonguilles serveixen també per a la Sèpia amb mandonguilles.
Hi ha qui al farciment hi posa l´ou dur. En comptes de galeta o pa torrat es pot fer servir molla de pa remullada en llet.
Si els calamars són grossos, per millorar la presentació, al moment de servir-los, talleu-los a rodelles.

Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se