Calamars farcits
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						
						
						
						
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 8 calamarsos
- 1 ceba grossa
- Molla de pa sec
- ½ kg carn trinxada meitat porc i meitat vedella, segons necessitat, o bé només de porc
- 1 o 2 ous (aproximadament)
- All
- Julivert
- Sal
- Pebre
- Oli
- Aigua
- Picada: 12 ametlles, 2 o 3 alls, julivert, galeta maria o pa torrat , xocolata negra o amargant (2 preses), vi ranci (opcional)
Elaboració
							Netegeu els calamarsos. Trinxeu les potes i les ales; barregeu-les amb la carn trinxada, i ho sofregiu, juntament amb la ceba ratllades; ho traieu del foc i hi afegiu l’ ou, la molla de pa remullada, all i julivert, sal i pebre; ho pasteu amb els ous. Fregiu una mica més- en una cassola, millor- si voleu, aquesta massa, però amb compte, pels ous. Farciu-ne el calamarsos i feu aguantar les bosses amb un escuradents o bé cosint les obertures.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli i feu-hi rossejar una mica els calamars, sacsejant el recipient en compte, i a foc ben baix. Afegiu-hi aigua i una bona picada, deixant-ho fent la xup-xup, almenys una mitja hora.
														
Notes
També és corrent preparar un sofregit per a la salsa. S’ hi poden afegir pinyons, un pols de canyella, i, a la picada, pa fregit.
Si sobra carn del farcit, es fan unes petites pilotilles (mandonguilles) s’ enfarinen, es fregeixen i es fiquen a la cassola. Aquesta mena de mandonguilles serveixen també per a la Sèpia amb mandonguilles.
Hi ha qui al farciment hi posa l'ou dur. En comptes de galeta o pa torrat es pot fer servir molla de pa remullada en llet.
Si els calamars són grossos, per millorar la presentació, al moment de servir-los, talleu-los a rodelles.
Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1817 visites.
 1817 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 50 min.
 50 min. Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Llegums i verdures
 Llegums i verdures Altres
 Altres 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram