Calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 calamarsos
- 1 ceba grossa
- Molla de pa sec
- ½ kg carn trinxada meitat porc i meitat vedella, segons necessitat, o bé només de porc
- 1 o 2 ous (aproximadament)
- All
- Julivert
- Sal
- Pebre
- Oli
- Aigua
- Picada: 12 ametlles, 2 o 3 alls, julivert, galeta maria o pa torrat , xocolata negra o amargant (2 preses), vi ranci (opcional)
Elaboració
Netegeu els calamarsos. Trinxeu les potes i les ales; barregeu-les amb la carn trinxada, i ho sofregiu, juntament amb la ceba ratllades; ho traieu del foc i hi afegiu l’ ou, la molla de pa remullada, all i julivert, sal i pebre; ho pasteu amb els ous. Fregiu una mica més- en una cassola, millor- si voleu, aquesta massa, però amb compte, pels ous. Farciu-ne el calamarsos i feu aguantar les bosses amb un escuradents o bé cosint les obertures.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli i feu-hi rossejar una mica els calamars, sacsejant el recipient en compte, i a foc ben baix. Afegiu-hi aigua i una bona picada, deixant-ho fent la xup-xup, almenys una mitja hora.
Notes
També és corrent preparar un sofregit per a la salsa. S’ hi poden afegir pinyons, un pols de canyella, i, a la picada, pa fregit.
Si sobra carn del farcit, es fan unes petites pilotilles (mandonguilles) s’ enfarinen, es fregeixen i es fiquen a la cassola. Aquesta mena de mandonguilles serveixen també per a la Sèpia amb mandonguilles.
Hi ha qui al farciment hi posa l'ou dur. En comptes de galeta o pa torrat es pot fer servir molla de pa remullada en llet.
Si els calamars són grossos, per millorar la presentació, al moment de servir-los, talleu-los a rodelles.
Recepta publicada al DGS per en Jaume Fàbrega.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1540 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.