Amanida de faves, un plat pecaminós
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						Tipus de plat: Amanida
						
						
						
						Estació:  estiu
 estiu 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 800 g de faves sense tavella (o uns150 gper persona)
- Unes fulles d’ enciam
- 1 tallada de pernil salat o serrà (aproximadament)
- 1 branca de menta
- 4 cullerades d’oli d’ oliva extra verge
- 2 cullerades de vinagre (de Xerès, de Banyuls, de cava)
- 3 o 4 fulles de menta fresca
- 1 culleradeta de mostassa blanca o d’estragó (opcional)
- Sal, un pols de sucre,pebre
Elaboració
							Prepareu una salsa amb l’oli, el vinagre, la mostassa, el pebre,la menta ben picada, el sucre i la sal, tot batent-la en un bol. Feu bullir les faves, sense tavella,amb aigua, sal i un brot de menta, mirant que quedin lleugerament grenyals. Deixeu-les refredar.
En una enciamera barregeu les faves, l’enciam tallat a la juliana, el pernil (opcionalment amb una mica de gras) tallat a tiretes. Amaniu-ho amb la salsa vinagreta que heu preparat.
														
 20min
  20min 
Notes
Heu d’ utilitzar faves petites, molt tendres: es troben al mercat a partir del gener, fins a la Primavera.
També n’ hi ha de pot, conservades al natural (algunes procedents de Xile, excel·lents) o en oli. Comercialment solen tenir el nom de “faves baby” -per cert, la més típica expressió amorosa de la llengua anglesa!-. Així doncs, queda comprovat que les faves són eròtiques. No obstant, sempre que es pugui, és millor fer-les sevir fresques o, si de cas, congelades.
Podeu canviar el tipus d’ enciam: llarg, meravella, francès, trocadero, així com canonges, fulla de roure,  radichio, xicoira, rúcula, etc.
Article complert publicat al DGS per en Jaume Fàbrega.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 7868 visites.
 7868 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Altres
 Altres 
  Amanida
 Amanida 
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram