Callos picants amb formatge
Ingredients
- 800 g de tripa de vedella cuita
- 400 g de capipota cuits
- 100 g de formatge del Cadí a làmines primes
- 100 g de tomàquet fregit
- 100 g de cansalada viada
- 100 g de xoriço “jabuguito”
- 2 cebes grans
- 3 grans d’all
- 1 fulla de llorer
- 6 bitxos petits de caiena picants
- 1 os de pernil ibèric
- 1 ampolla de vi blanc sec
- aigua
- sal
Elaboració
Talleu la tripa a trossets junt amb el capipota i la ceba ben picada.
En una cassola, poseu tots els ingredients menys el vi i el tomàquet.
Saleu-ho i poseu-ho a foc lent durant 1 h.
Deixeu-ho suar, aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi, però que tregui la gelatina de la tripa i el capipota.
Incorporeu-hi el tomàquet fregit, remeneu-ho perquè s’integri i deixeu-lo uns 10 min més.
Aboqueu-hi l’ampolla de vi blanc, remeneu-ho, i deixeu que cogui a foc moderat fins que la tripa i el capipota siguin ben tendres i el suc hagi pres una consistència cremosa.
Si manca líquid, enmig de la cocció, podeu afegir-hi aigua calenta de mica en mica. Uns segons abans d’emplatar-ho, poseu-hi pel damunt el formatge, just el temps perquè es fongui.
Serviu-ho calent.
Comparteix aquesta recepta: