Puré de patata amb gust d'all
Ingredients
- 800 gr de patates,
- 8 grans d'all,
- 150 ml de llet,
- 80 gr de mantega,
- Sal
- I pebre negre recent mòlt.
Elaboració
Comencem netejant i pelant les patates.
Les partim en trossos i les posem a bullir en aigua durant uns 10 minuts.
A continuació afegim els alls i deixarem coure altres 10 minuts.
Traiem i escorrem reservant tres cullerades del brou.
A la mateixa cassola, previ rentat, posem la llet i la mantega a bullir.
Quan hagi bullit i la mantega s'hagi desfet del tot afegim les patates i els alls i apartem del foc.
Amb un trepitja patates o un passapuré ho piquem tot.
Si volem fer-ho més fi el podem tornar a passar.
Assaonem amb sal i pebre al gust.
Notes
Aquesta recepta ens la van servir en un restaurant vegetarià de Barcelona
Sorprenentment l'all, tot i portarne gran quantitat, no pica en absolut. Li dóna un sabor lleuger, a més d'un aroma molt diferent al puré. Però el que més agrada és la textura del puré, es nota que és casolà.
Si us agrada el puré de patates més espès, només heu d'afegir més patates o menys líquid.
Comparteix aquesta recepta: