Pomes de "relleno"

Plat típic de la Festa Major d'Arenys de Munt el 11/11, Sant Martí

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per als taps:

Per a la picada:

Per posar a coure:

24 racions

Elaboració

Es pelen les pomes, però també es poden fer sense pelar. Es fa un forat a l’ull de la poma amb un ganivet.
Es fa un brou amb les peles de les pomes (no cal totes), la pela d’una llimona, una branca de canyella i sucre.
Per l'elaboració dels taps: en una cassola s’hi posa la carn picada, els ous sense batre, els melindros ratllats, les ametlles torrades ratllades o picades, el torró de Xixona ratllat o esmicolat, la sal, el sucre, la canyella mòlta, el polset de nou moscada, el gotet de vi ranci i el gotet d’anís. El gotet de vi ranci i el gotet d’anís és opcional. Es fa una pasta espessa amb aquests ingredients.
Es posa la pasta al forat que s’ha fet a les pomes. Els taps, una vegada col·locats a les pomes, s’han de fregir en una paella amb oli de gira-sol i una cullerada de llard fins que quedin rossos. Per això es posaran les pomes de cap per avall.
Un cop fregits, es posen les pomes a la cassola amb el tap amunt. Per coure les pomes, s’omple la cassola amb dos dits de brou prèviament colat, una cullerada sopera de llard, ½ branca de canyella, una pela de llimona i s’empolvoren bé amb sucre. Es couen amb poc foc i tapades.
Quan comencen a ser cuites, s’hi tira per sobre la picada. Si convé, cal afegir-hi brou. S’ha de vigilar perquè no s’agafin.
Com més vegades s’escalfen, fent-les bullir en diferents ocasions, més bones són. Cal anar rectificant la dolçor afegint-hi sucre.
Si les pomes són verdes, necessiten coure més i més sucre.

2h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se