Garoines crues ( erizo de mar )
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 15 Garoines ( entre 10 i 20 per persona )
Utensilis
Unes tisores
Elaboració
No es tracta de cap recepta, sinó de com obrir aquests animalons que d'entrada fan una mica de por per les punxes. I la realitat és que es molt senzill de fer.
1.- Cal agafar-les amb cura pel tema de les punxes, però a manca d'altre cosa, agafar amb un drap gruixut, sense pressionar massa.
2.- Amb l'altre ma i amb unes tisores amb punxa, les clavem i amb cura tallem un cercle pel que hi passi una cullera petita, procurant que no caiguin punxes a l'interior.
3.- I ja està... un cop obertes amb una cullera s'agafa la part vermellosa (glàndules). Si són vives, les punxes exteriors es mouen.
NOTES: L'època de menjar garoines són els mesos d'hivern: gener, febrer i març, ja que és llavors quan les garoines es troben totalment plenes..
Comparteix aquesta recepta: