Garoines crues ( erizo de mar )

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 15 Garoines ( entre 10 i 20 per persona )

1 racions

Utensilis

Unes tisores

Elaboració

No es tracta de cap recepta, sinó de com obrir aquests animalons que d'entrada fan una mica de por per les punxes. I la realitat és que es molt senzill de fer.
1.- Cal agafar-les amb cura pel tema de les punxes, però a manca d'altre cosa, agafar amb un drap gruixut, sense pressionar massa.
2.- Amb l'altre ma i amb unes tisores amb punxa, les clavem i amb cura tallem un cercle pel que hi passi una cullera petita, procurant que no caiguin punxes a l'interior.
3.- I ja està... un cop obertes amb una cullera s'agafa la part vermellosa (glàndules). Si són vives, les punxes exteriors es mouen.
NOTES: L'època de menjar garoines són els mesos d'hivern: gener, febrer i març, ja que és llavors quan les garoines es troben totalment plenes..

15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4224 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: