Crema de castanyes amb llagostins a la planxa
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Ceba
- 2 Porros
- 600 gr de castanyes
- 8 Llagostins
- Oli d'oliva
- Sal
- 2 Cullaretes de formatge ratllat
Elaboració
El que pot semblar més empipador de fer és pelar les castanyes. Per fer-ho fàcil, els farem un tall, les mullarem amb aigua i les començarem a torrar com hem fet sempre amb les castanyes, però nomes durant uns 3 minuts; amb això pelar-les ens serà ben senzill.
En una olla amb una mica d'oli sofregim la ceba i el porro tallats petits, anem remenant de tant en tant fins que comencin a canviar de color. Aleshores hi posem les castanyes, sal i les cobrim amb el doble de volum d'aigua. Quan arrenquin el bull hem de contar uns 20 minuts. En aquest punt en que ja s'haurà absorbit i evaporat gairebé tota l'aigua ho triturem ben fi, i hi afegim un parell de cullerades de formatge ratllat i continuem la cocció durant algun minut més.
En el moment d'emplatar hi podem posar un petit rajolí d'oli extra verge d'oliva que li donarà un toc especial i uns llagostins pelats que haurem saltejat.
Comparteix aquesta recepta: