Bullabessa

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya i França
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

7 racions

Elaboració

El primer que hem de fer per preparar bullabessa és fer el brou. Per això agafarem una olla gran amb 2 litres d'aigua i bullirem les espines i caps del peix , també 1 porro, 1 all, el julivert, el llorer , la farigola ,el safrà, la ceba i 1 tomàquet tallats a trossos grans . Tirar també sal i pebre. Deixem coure tot a foc lent mitja hora. Això sí, quan comença a bullir traiem l'escuma amb l'ajuda d'un cassó, ja que aquesta escuma porta impureses del peix.
Un cop hagi passat mitja hora apaguem el foc, colem el brou i ho reservem.
En una paella gran o una altra olla aboquem un raig d'oli d'oliva i sofregim els altres 3 alls a làmines, la ceba tallada molt fina, els tomàquets picats i quan estigui tot daurat (uns 10 minuts) afegim el peix en trossos grans i el brou que havíem reservat.
Deixem coure el peix uns 5 minuts i tirem els llagostins, el vi i les cloïsses, fins que s'obri la petxina (2 o 3 minuts).
Nota: les cloïsses les haurem deixat prèviament en aigua freda diverses hores, canviant-li l'aigua, perquè s'eliminin les possibles sorres que solen portar.

1h 40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se