Cigrons estofats, amb sípia

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Primer de tot, posem els cigrons en remull la nit abans, coberts d'aigua, i un polsim de bicarbonat.
A part, agafem la sípia ben neta, i la posem a bullir amb els cinc litres d'aigua, la branca d'àpi, la mitja ceba, dues fulles de llorer, el grapadet de pebre negre en grà, i els alls pelats.
Quan la sípia és cuita, la retirem, i la reservem. Seguidament, posem els alls bullits en el pot de la batedora, hi afegim les ametlles, el julivert, el pa fregit, una mica del brou colat, i passem la batedora elèctrica, aconseguin una pasta fina i homogènea, i ho reservem.
A continuació, colem tot el brou de la cocció de la sípia, i el posem a foc viu, perqué arrenqui el bull. Tot seguit, quan ja bull, afegim els cigrons escorreguts, amb una mica de sal, i tapem l'olla, fins que els cigrons són cuits. Seguidament, els escorrem, i els reservem, tot guardant una mica del brou, previàment colat.
A part, en una cassola de terrisa amb un raig d'oli d'oliva, fregim mitja ceba picolada, i dues fulles de llorer. Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un bon raig de conyac. Quan el conyac ja ha reduït, afegim la sípia tallada a trossos regulars, i una mica de brou. Seguidament, afegim els cigrons i la picada, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula, en la mateixa cassola.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se