Cigrons estofats, amb sípia
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una sipia gran,( 600-700 grams)
- 600 grams, de cigrons secs
- Una branca d'àpi
- Una ceba pelada
- Quatre fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Cinc litres d'aigua mineral
- Sofregit de tomàquet,( està en les meves receptes)
- Sis alls pelats
- Pa fregit
- 50 grams, d'ametlles torrades,( pelades)
- Julivert picolat
- Un polsim de bicarbonat
- Un grapat de pebre negre en grà
- Conyac
6 racions
Elaboració
Primer de tot, posem els cigrons en remull la nit abans, coberts d'aigua, i un polsim de bicarbonat.
A part, agafem la sípia ben neta, i la posem a bullir amb els cinc litres d'aigua, la branca d'àpi, la mitja ceba, dues fulles de llorer, el grapadet de pebre negre en grà, i els alls pelats.
Quan la sípia és cuita, la retirem, i la reservem. Seguidament, posem els alls bullits en el pot de la batedora, hi afegim les ametlles, el julivert, el pa fregit, una mica del brou colat, i passem la batedora elèctrica, aconseguin una pasta fina i homogènea, i ho reservem.
A continuació, colem tot el brou de la cocció de la sípia, i el posem a foc viu, perqué arrenqui el bull. Tot seguit, quan ja bull, afegim els cigrons escorreguts, amb una mica de sal, i tapem l'olla, fins que els cigrons són cuits. Seguidament, els escorrem, i els reservem, tot guardant una mica del brou, previàment colat.
A part, en una cassola de terrisa amb un raig d'oli d'oliva, fregim mitja ceba picolada, i dues fulles de llorer. Seguidament, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, i un bon raig de conyac. Quan el conyac ja ha reduït, afegim la sípia tallada a trossos regulars, i una mica de brou. Seguidament, afegim els cigrons i la picada, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, abans de servir-ho a taula, en la mateixa cassola.
1h
Etiquetes: Llegums Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8190 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.