Cigrons amb morro i orella

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

Per coure els cigrons:

  • 350 gr. de cigrons
  • 1 gra d'all (opcional)
  • 1 fulla de llorer (opcional)
  • Aigua i sal

Altres ingredients:

  • 1 careta de porc: morro i orella
  • 2 tomàquets
  • 1 pessic de pebre vermell dolç
  • 6 grans d'all ( Un parell per la picada)
  • 1 ceba
  • 1 manat d'herbes (farigola, romaní, orenga i una fulla de llorer)
  • 2 pessics de sal
  • Oli d'oliva verge extra
  • Aigua (per coure el morro i l'orella)
  • 2 branquetes de julivert

4 racions

Elaboració

Per coure el cigrons:

Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores (els podeu posar la nit abans de coure'ls). L'aigua els ha de ben cobrir (heu de tenir amb compte que s'aniran hidratant i augmentaran de tamany).
Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.
Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure . Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat de la flama i coeu-los a foc suau (però que no parin de bullir). Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.
Triguen a coure's entre hora i mitja i dues si en feu un kg (a mi, m’han trigat gairebé una) si ho feu amb una olla normal. Amb l’olla a pressió, cal que seguiu les instruccions del receptari de l’olla.
La sal l'afegiu cinc minuts abans de treure l'olla del foc. (Opcionalment hi podem afegir una fulla de llorer i un gra d'all per coure'ls.)

Elaboració del plat:

En una cassola bulliu la careta, el morro i l'orella de porc, amb sal i llorer. Quan estigui cuit, talleu-ho a trossets i afegiu-hi els cigrons amb una mica de suc de la seva cocció.
Mentrestant haureu fet un sofregit amb la ceba, el tomàquet, 4 grans d'alls, el manat d'herbes, la sal i el pebre vermell, fins que quedi com una melmelada. Si veieu que s'asseca massa hi afegireu una mica de l'aigua dels cigrons.
Quan tinguem el sofregit fet l'afegim als cigrons amb una mica de suc de la seva cocció i el morro i orella i ho deixem coure tot plegat un quart d'hora i, finalment, afegiu-hi la picada d'alls i julivert.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2450 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!