Romesco mariner de rèmol, popets i gírgoles
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre cullerots de romesco ( el trobareu a les meves receptes)
- Fumet de peix ( el trobareu a les meves receptes )
- 600 grams de popets congelats 40/60 ( 40/60 popets per quilo)
- 600 grams de gírgoles
- Quatre talls de rèmol, de 250 grams cadascun
- Julivert picolat
- Un got de conyac
- Sal
- Oli d'oliva
Utensilis
Una paella gran
Una cassola marinera metal·lica
Un batedor de varetes
Un espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els popets a foc baix fins que estiguin cuits i els reservem.
Seguidament, tallem les gírgoles a tires d'un dit de gruix, i les reservem.
A continuació, en una cassola marinera, fiquem un got de conyac, l'escalfem i l'encenem.
Tot seguit, afegim quatre cullerots de romesco, i el fumet de peix, i ho remenem amb l'ajud del batedor de varetes. Seguidament, afegim les gírgoles tallades, salpebrades i deixem que coguin juntament amb el romesco.
Quan les gírgoles ja siguin mig cuites, afegim els popets remenant amb l'espàtula de fusta.
Tot seguit, afegim els talls de rèmol salpebrats, i deixem que coguin a foc baix, fins que estiguin cuits per les dues cares. Corregim de sal, ho espolsem amb força julivert picolat, donem unes sacsejades en forma circular, i quan tot el conjunt és cuit, ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: