Popets en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig de popets congelats 40/60
- Aigua
- Una branca d'api
- Tres fulles de llorer
- Mitja ceba pelada
- Oli d'oliva
- Pebre negre en grà
- Una pastanaga tallada a rodelles
- Vuit alls aixafats
- Un brot de farigola
- Una branca de romaní
- Un got de vi blanc
- Un got de vinagre
- Pebre vermell dolç
5 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un cassó gran
Un colador fí
Elaboració
Primerament, en un cassó amb: aigua, una fulla de llorer, mitja ceba , dos alls aixafats, una branca d'api, i uns grans de pebre negre, escaldem els popets fins que estiguin mig cuits, els escorrem i guardem un got del brou de coure'ls.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els alls aixafats, els grans de pebre negre, la farigola, el llorer, el romaní i la pastanaga tallada a rodelles.
Quan tot el conjun t és ben sofregit, afegim dues cullerades de pebre vermell en pols, el got de vi, el got de vinagre i el got del suc de coure els popets, i deixem que cogui tot plegat a foc baix durant uns trenta minuts. Tot seguit, afegim els popets, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera La cuina dels popets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2294 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.