Popets estofats amb escalivada i olives negres d'Aragó
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pebrot vermell gran
- Una albergínia grossa
- Una ceba grossa
- Tres tomàquets vermells, grossos
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
- 200 grams d'olives negres d'Aragó
- 800 grams de popets congelats 40/60
- Picada feta amb oli, all i julivert picolat
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una paella gran
Una safata fonda per anar al forn
Una espàtula de fusta
Un ratllador
Elaboració
Primerament, en una safata fonda, posem: el pebrot, els tomàquets, l'albergínia i la ceba, amb un polsim de sal, un raig d'oli i un dit d'aigua, en el forn a 180º, per escalivar.
Quan tot plegat ja és escalivat, ho traiem i reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltegem els popets a foc baix.
Quan ja són cuits, els afegim tres cullerades soperes de picada d'all i julivert, i els reservem. Seguidament, pelem tots els ingredients de l'escalivada, els tallem a trossos regulars, i els posem a la cassola de terrissa, juntament amb els popets, els tomàquets escalivats (ratllats), i les olives negres.
Tot seguit, ho reguem amb una mica més de picada, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i ho deixem coure tot plegat uns deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
Comparteix aquesta recepta: