Consomé a les vieires

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Elaboració

En dos litres d'aigua freda amb sal, vi blanc, un trosset de ceba i una fulla de llorer, posen les espines de peix i el cap de lluç. Quan hagi bullit 10 minuts, ho retirem i ho colem en un colador ben fi.
Després posem el brou altra vegada al foc fins que bulli, mentres obrim les vieires i les treiem de les seves closques, retirem el coral i les reservem partin la resta per la meitat en sentit horitzontal, amb la ajuda d'un ganivet afilat.
Quan bulli el brou tirem les vieires i les deixam coure uns 30 segons.Repartim dues meitats de vieires en cada tassa i les reservem.
En una cassola posem oli a escalfar i hi afegim la resta de la ceba molt picadeta la refreixim durant vuit minuts. Afegim la farina i deixem que es torri lleugerament. Posem el tomàquet i li afegim el brou de peix colat. En el morter, piquem el safrá amb el mig gra d'all i una mica de sal. El disolvem amb una mica de brou de peix i incorporem aquesta barreja del morter a la sopa, deixant-ho coure 15 minuts.
Colem la sopa amb un passapuré i les repartim en les tasses de consomé. Afegim els ous de salmó, el coral (opcional) i les branquetes de julivert de forma decorativa. El servim calent

50min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se