Col Kale fregida amb cigrons i salsa de iogurt

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Salsa:

4 racions

Elaboració

Pica la ceba.
Talla el xili per la meitat longitudinalment, treu les llavors i talla en tires fines.
Renta i escorre la col kale, elimina la veta gruixuda central. Talla les fulles de kale en trossos petits.
Escorre els cigrons en un colador, esbandeix amb aigua freda, i escórrer bé.
Pica el julivert per a la salsa, afegeix el iogurt i la pasta de sèsam.
Assaona amb sal i pebre.
Cou la col kale a foc lent, en aigua amb sal, durant uns 8 minuts fins que estigui suau.
Retira, ruixa amb aigua freda, i escorre.
Escalfa l'oli en una paella àmplia i rosseja la ceba.
Agrega la col kale, els cigrons i el xili en tires fines i fregeix durant uns 2 minuts.
Assaona amb sal i pebre i serveix amb la salsa de iogurt.

Notes

La col Kale està de moda, és una de les verdures més nutritives i, alhora, desconegudes. Li diuen kale en anglès i "col verda", "col crespa" o "col" en espanyol. És cosina germana del bròquil, la coliflor i de les cols de Brussel·les.
Aquesta hortalissa va venir a desbancar els espinacs, i s'està convertint en la reina dels productes verds. Molts l'estem descobrint i altres ja la consideren popular quan de cuidar el cos i la salut es tracta, perquè és excepcionalment rica en nutrients, molt benèfica per a la salut i de bastant bon gust.
La col kale pot convertir-se en el nou element de les teves amanides casolanes doncs a més de tenir bon gust és molt nutritiva.
Alguns la consideren un dels vegetals més sans del planeta. El seu nom científic és Brassica oleracea i és originària d'Àsia menor, d'on va arribar a Europa al voltant del 600 dC no obstant això dues de les seves varietats, l'ornamental i el dinosaure, van ser cultivades per primera vegada als Estats Units en els anys vuitanta.
S'aconsegueix en els mercats i és una verdura molt fàcil de menjar. Una tassa de col kale conté escasses 33 calories, és molt rica en calci, vitamines A, C i K, en major proporció, sense comptar el seu alt contingut de minerals, antioxidants i fibra.
Nutreòlegs recomanen incloure una tassa i mitja de kale en la nostra dieta dues vegades a la setmana. Busca i tracta de comprar-la fresca i de color verd intens. Generalment la col kale s'ha de refrigerar en bosses de plàstic per no perdre els seus nutrients i perquè les seves fulles romanguin fresques, el de fulles més petites són els de millor gust-. Es guarda fins per 5 dies a la nevera i només cal rentar les fulles que san d'usar immediatament.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se