Arròs amb carxofes, rovellons i conill
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 1 Conill d’entre 900 g i 1 Kg trossejat
- 4 Carxofes
- 400 g de rovellons
- 100 g de pèsols congelats
- 2 o 3 Tomàquets madurs
- 1 Ceba de Figueres
- 3 Dents d’all.
- Entre 1,2 i 1,5 litres de brou de carn
- 1 Tassa de vi blanc sec
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
Per la picada:
- Uns brins de safrà
- Julivert fresc
- 3 Dents d’all
Elaboració
Tallem el conill a trossos, el salpebrem i reservem. Trinxem la cebes, els alls, i ratllem els tomàquets.
Posem una cassola de ferro al foc amb una mica d’oli, quan estigui calent hi tirem el conill, el daurem.
Ha de quedar ben daurat i fet del tot, ja que després només estarà al foc, poc temps, entre 15 i 20 minuts.
Quan el conill estigui fet, el reservem.
Afegim a la cassola els alls tallats a trossos petits; quan aquests comencen a agafar color (hem de vigilar que no es cremin), hi tirem la ceba trinxada.
Deixem fer la ceba a foc baix durant uns 25 o 30 minuts; quan la ceba es posi melosa, hi tirem el tomàquet ratllat.
Quan estigui reduït el tomàquet (ho fem a foc baix), hi tirem la tassa de vi blanc.
Deixem uns 10 minuts mes i afegim el conill a la cassola.
Ho barregem bé i hi afegim les carxofes tallades a trossos.
Afegim l’arròs i el barregem amb el sofregit perquè agafi el gust.
Deixem coure uns 5 minuts, hi tirem el pèsols, els bolets (previament els hem netejat i saltat uns 5 minuts els rovellons, en una paella).
Seguidament, hi posem el brou que tenim bullint (tres parts de brou per una d’arròs).
Hi afegim la picada ben triturada barrejada amb una cullerada d’oli.
Deixem coure l’arròs sense remenar, només sacsejant la cassola.
Ho deixem bullir uns 10-15 minuts més.
Apaguem el foc, deixem reposar l’arròs uns 3 minuts i el servim.
Comparteix aquesta recepta: