Bacallà amb cruixent de plàncton marí i samfaina

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per la samfaina:

3 racions

Elaboració

De la samfaina:

Rentem bé totes les verdures /hortalisses. Pelem el pebrot vermell i verd, traiem les parts sobrants de l’interior.
Llavors els piquem i els fem a daus. També tallem a daus el carbassó, les cebes i les albergínies. Ho col•loquem tot en una safata.
Ratllem tots els tomàquets i els reservem.
En una paella gran, hi posem oli d’oliva. Primer hi tirem l’all. Després, hi tirem els daus de pebrot verd i vermell. Ho remenem 10 minuts. Seguidament, la ceba. Tornem a remenar. A continuació, aboquem la resta de les verdures/hortalisses (excepte el tomàquet). Ho remenem i finalment hi afegim tot el tomàquet ratllat.
Ho remenem tot bé un altre cop i hi afegim la sal necessària. Tapem la paella i deixem coure uns 20 minuts a foc lent. Anem remenant perquè no quedi líquid. Quan ja estiguin les verdures/hortalisses, quasi confitades, ja tenim la samfaina.

Del bacallà:

Fem daus o boles, una mica grans amb els lloms de bacallà i els emboliquem amb el plàncton marí. Els reservem.
En una paella, hi posem oli abundant. Quan l’oli està molt calent, hi tirem els daus/boles grans de bacallà embolicats amb el plàncton marí. Ho deixem coure uns 8 minuts en total. Anem girant el bacallà perquè es cogui per tots els costats.

Per acabar el plat:

En un plat, hi posem un parell de daus/boles de bacallà per persona i al costat la samfaina com acompanyament. Ja es pot servir.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se