Mero al forn amb pèsols i salsa de gambes

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per a la salsa de gambes:

4 racions

Elaboració

De la salsa de gambes:

Posem en una cassola un bon raig d'oli d'oliva verge extra, quan estigui calent ofeguem les pells i caps de les gambes, salpebrades al gust.
Quan s'hagi desprès gran part de la seva essència aboquem el vi blanc i deixem coure a foc reduït durant 10 minuts.
Passat aquest temps colem el suc resultant pressionant les pells i caps per extreure tot el seu sabor. Tirem el suc en una paella i deixem coure a temperatura mitjana - baixa, entre 5-10 minuts.
Mentre, dissolem a part, la Maizena en la llet i incorporem la barreja al suc de gambes, salpebrem al gust.
Movem la salsa amb una cullera de fusta mentre espessa, a foc lent. Un cop tingui la textura homogènia i una mica espessa, retirem la salsa de gambes del foc i ja està a punt.

Del mero:

Mentre, fem la salsa. Netegem bé els filets de mero i els salem.
Preescalfem el forn. Quan estigui llest, hi introduïm una safata de forn, amb una mica d’oli, amb els filets de mero.
Deixem coure durant 30 minuts, a 220 graus.
UnS 10 minuts abans d’acabar la cocció, hi tirem un gotet de vi blanc sec
Passat aquest temps, comprovem que el mero estigui al punt i el traiem del forn.

Dels pèsols:

En una paella amb una mica d’oli, saltem els pèsols uns 5 minuts. Els reservem.

Per acabar el plat:

En un plat, hi posem un filet de mero per persona amb uns quants pèsol. Fem els musclos al vapor i els hi posem com acompanyament.
Hi tirem per sobre la salsa de gambes.

40min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se