Estofat de vedella amb pastanagues i cols de Brussel•les
Ingredients
- 750 g de carn de vedella tallada a cuadrets
- 4 Pastanagues
- 200 g de cols de Brussel.les
- Una mica de farina
- Una mica d'oli
- 3 Grans d'all
- 1 Ceba
- 1 Tomàquet ratllat.
- 1 Gotet de vi ranci
- Caldo de carn
- 1 Fulla de llorer
- Una miqueta de canyella en pols
- Una mica de nou moscada
- Sal i pebre negre mòlt
Elaboració
Fiquem els cuadrets de carn en un escorredor, perquè la carn deixi anar la sang que pugui tenir.
En el mateix escorredor, empolvorem farina per sobre la carn, i també sal i pebre.
Agafem una cassola. Hi tirem un bon rajolí d'oli, quan aquest està ben calent, hi posem els quadradets de carn.
No hem d'esperar a que es fregeixin del tot, sinó només que agafin color per tots costats.
Un cop han agafat color, sense treure la carn de la cassola.
Hi afegim 3 grans d'all, una ceba ben picada, les pastanagues tallades a rodanxes i un tomàquet que ratllat abans, remenem tot una mica.
Tot seguit, hi fiquem el vi ranci, i deixem que redueixi.
Tirem el caldo a la cassola, fins que els talls de vedella quedin ben coberts.
També, hi afegim una mica de canyella, una mica de nou moscada, i una fulla de llaurer, remenem bé i deixem la cassola ben tapada.
Deixem coure uns 60 minuts, a foc lent (anem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi el tall a la cassola).
Mentre, netegem sota l’aixeta les cols de Brussel.les.
Quan han passat 40 o 45 minuts dels 60, hi posem les cols i deixem coure tot junt els 15 o 20 minuts que queden.
Comprovem que la carn estigui tova, sinó, la deixem coure un ratet més.
Comparteix aquesta recepta: