Lioneses de bacallà

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per unes 30 unitats de mida mitjana:

Per fer el farcit de 30 lioneses:

Elaboració

De les lioneses sense farcir:

Ho podem fer amb anterioritat i les reservem en una capsa metàl.lica, en un lloc fresc.
En un cassó alt, hi posem a bullir l'aigua i la mantega, quan aquesta estigui desfeta, hi tirem la farina de cop, afluixem el foc i remenem,enèrgicament, amb una cullera de fusta fins que la bola es desenganxi del cassó.
Ho retirem del foc i hi anem afegint els ous, un a un, no hem de posar el següent, fins que l'anterior estigui ben incorporat. Si els ous són molt grans, no caldrà posar-los tots; quan ens estira la pasta amb la cullera de fusta, aquesta segueix com si fos una cinta, ja no cal afegir-hi més ous. Us ha de quedar una pasta molt llisa i fina.
Escalfem el forn a 190ºC. Folrem la safata amb paper de forn.
Posem la pasta dins d'una mànega pastissera amb el broc rissat, i fem formes de pasta damunt del paper de forn, no cal massa grans, aquesta pasta creix.
Posem la safata al forn i ho coem de 20 a 25 minuts. Quan ja son cuites, apaguem el forn, sense treure la safata de les lioneses, i deixem la porta oberta 5 minuts, d'aquesta manera, les lioneses no es desinflen. Ho reservem.

De la crema de bacallà:

Triturem el bacallà i el barregem amb les olives trossejades (opcional) i amb el formatge.
Hi afegim la crema de llet a poc a poc, fins a arribar a tenir la textura desitjada, ni clara ni espessa.
Ho reservem a la nevera.
Tallem un trosset de la part superior de cada lionesa i les farcim, amb la crema en una mànega pastissera.
Esperem a farcir-les, una estona abans de servir-les a taula, per evitar que s'estovin.

1h

Notes

No dóna l'opció de posar 30 unitats


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se