Pop a la brasa o planxa amb pebrots del Padron

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

2 racions

Elaboració

Per coure el pop fresc:

Per coure'l de manera que quedi tan tendre com sigui possible hi ha diverses maneres. El millor és congelar-lo prèviament dos o tres dies perquè el fred trenqui les fibres de l'animal i així sigui més fàcil coure'l.
Un cop tou per congelació, es tracta de posar una cassola o una olla gran amb aigua abundant al foc, i quan comenci a bullir, espantar el pop, és a dir, submergir-lo i treure'l tres vegades, cosa que facilita que es trenquin les fibres i la carn quedi més tova. Quan l'aigua torna a bullir, s'hi torna a ficar el pop i es deixa coure 20 minuts per un quilo de pes, i 5 minuts més si és més gros; el punxem i si encara no és prou tou li deixem 5 minuts més, apartem l'olla del foc i el deixem reposar dins l'aigua de cocció 5 o 10 minuts més. El temps depèn de molts factors, però sobretot de la qualitat del pop i de l'aigua que fem servir.

Per fer el pop a la brasa o planxa i els pebrots:

Un cop cuit de la manera anterior, el podem tallar de diverses maneres.
Només els tentacles i separarts, dos o tres tentacles junts, dos i dos tentacles,…
Amb la brasa a punt o la planxa ben calenta, el fem daurar. Cal vigilar no ens passem de cocció. Uns 3 minuts per costat.
Mentre, en una paella amb poc oli, saltem els pebrots previament, nets. Hi posem sal gruixuda, un cop cuits.

Per emplatar:

En un plat, posem dos i dos tentacles enganxats per persona (veure foto) i uns quants pebrots del Padron. Hi tirem per sobre oli d'oliva verge extra (una mica) i sal gruixuda.
Ja es pot servir.

50min

Notes

En el temps hi ha inclós el temps de bullir el pop.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se