Vichyssoise

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per decorar:

4 racions

Elaboració

Netegem bé els porros per retirar-los la sorra.
Els hi fem un tall en creu a l’extrem superior i els passem per un bon raig d’aigua.
Retirem la part verda dels porros i tallem la part blanca en juliana.
Tallem la ceba tendra en juliana.
Pelem les patates i les esquincem a trossos mitjans.
Posem la mantega en una olla o cassó i ofegem, a foc lent, els porros, la ceba tendra i els trossos de patata durant 10 minuts procurant que no agafin color.
Hi afegim el brou de pollastre (o de verdures) i ho portem a l’ebullició.
Deixem coure durant 20 minuts a foc lent, fins que la patata estigui tova.
Apagem el foc i ho triturem amb la batedora elèctrica.
Hi afegim la nata líquida, ho salpebrem i ho mesclem bé.
Tastem la crema i rectifiquem la condimentació si fos de menester.
Passem la vichyssoise per un colador xinès. Si encara es vol més fina, es pot passar també per un colador fi.
Deixem refredar la vichyssoise a temperatura ambient. Quan ja no estigui calenta, la posem a la nevera per seguir-la refredant.
Servim la vichyssoise freda i decorada amb daus de pa torrat.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se