Vichyssoise

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 6 Porros grans (la part blanca)
  • 1 Ceba tendra
  • 2 Patates grans
  • 1 l de brou de pollastre (o de verdures)
  • 60 g de Mantega
  • 200 ml de nata líquida (o llet si no en teniu)
  • Pebre blanc
  • Sal

Per decorar:

  • Daus de pa torrat

4 racions

Elaboració

Netegem bé els porros per retirar-los la sorra.
Els hi fem un tall en creu a l’extrem superior i els passem per un bon raig d’aigua.
Retirem la part verda dels porros i tallem la part blanca en juliana.
Tallem la ceba tendra en juliana.
Pelem les patates i les esquincem a trossos mitjans.
Posem la mantega en una olla o cassó i ofegem, a foc lent, els porros, la ceba tendra i els trossos de patata durant 10 minuts procurant que no agafin color.
Hi afegim el brou de pollastre (o de verdures) i ho portem a l’ebullició.
Deixem coure durant 20 minuts a foc lent, fins que la patata estigui tova.
Apagem el foc i ho triturem amb la batedora elèctrica.
Hi afegim la nata líquida, ho salpebrem i ho mesclem bé.
Tastem la crema i rectifiquem la condimentació si fos de menester.
Passem la vichyssoise per un colador xinès. Si encara es vol més fina, es pot passar també per un colador fi.
Deixem refredar la vichyssoise a temperatura ambient. Quan ja no estigui calenta, la posem a la nevera per seguir-la refredant.
Servim la vichyssoise freda i decorada amb daus de pa torrat.

45min


Recepta de cuina de Vichyssoise
Vichyssoise.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2417 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: