Tonyina macerada amb salsa de soja
Ingredients
- 1 Trosset d'arrel de gingebre d'uns 3 cm
- 150 g de Tonyina fresca (un o dos talls de tonyina)
- 80 ml de salsa de soja
- Una mica d'oli d'oliva
- 2 Culleradetes de llavors de sèsam torrades
- 2 Culleradetes de sucre moreno
Elaboració
Prepararem la barreja en un recipient alt, per tal que la tonyina quedi coberta per la barreja.
Pelem i ratllem el gingebre, ja que també en volem recollir la mica de suc que fa, hi afegim la salsa de soja, l'oli, el sèsam i el sucre.
Posem la tonyina fresca a la barreja, fem que s'empapi bé i que la tonyina quedi ben coberta.
Ho tapem amb un film transparent i ho deixem macerar uns 45 minuts.
Passat aquest temps posem a calentar la planxa, on amb una mica d'oli, hi daurem la tonyina macerada, per tots els cantons.
Ja la tenim preparada.
La barreja la posem en un cassó.
La reduïm fins que s'espessi una mica (aproximadament amb uns 7 minuts n'hi ha prou, ja que quan es refreda s'espesseix una mica més).
La retirem del foc i la reservem com a salsa.
Tant sols ens queda servir la tonyina acompanyada de la salsa.
Notes
En el temps no tinc en compte els 45 minuts de maceració.
Comparteix aquesta recepta: