Carxofes amb pernil i encenalls de foie
Ingredients
- 8 Carxofes més aviat petites
- 2 Cebes tendres petites
- Uns quans alls tendres
- 50 g de Pernil salat
- 50 g de Foie per fer encenalls
- 1 Copeta de vi blanc
- 1 Fulla de llorer
- Sal
- Unes gotes de llimona
- Oli d'oliva
Elaboració
Netegem i tirem les fulles poc tendres de les carxofes, les trossegem i escaldaem durant 4 minuts amb aigua salada i amb unes gotes de llimona.
En una cassola hi posem una mica d'oli, i hi sofregim les cebes i els alls tendres. Mentre, tallem a trossos petits el pernil.
Quan la ceba comença a fer-se transparent, afegim a la cassola les carxofes escorregudes i el pernil.
Hi afegim una mica de vi blanc i una fulla de llorer.
Tapem la cassola. Ho deixem coure fins que les carxofes estiguin tovetes, uns 15 minuts (podem punxar-les i ho veurem).
Emplatem les carxofes amb el pernil i per sobre hi posem generosament, encenalls de foie.
Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: