Pesto sicilià
Ingredients
- 1 gra d'all
- Un pessic de pebre
- Un pessic de sucre
- Vinagre balsàmic blanc
- 50 grams de tomàquets xerri
- 1 grapat de fulles d'alfàbrega
- 30 grams de tomàquets secs en oli
- 20 grams de formatge parmesà
- 30 grams de pinyons
- 80 grams de mató
- 75 ml d'oli d'oliva
- Sal
Elaboració
Pela l'all i talla a rodanxes fines.
Renta els tomàquets.
Renta l'alfàbrega, asseca sobre paper absorbent de cuina i arrenca les fulles.
Escorre els tomàquets de l'oli.
Esmicola el formatge parmesà.
Torra els pinyons en una paella seca fins que prenguin un color marro clar.
Retira de seguida.
Barreja els ingredients preparats amb el mató i l'oli i tritura fins a obtenir una pasta ben fina.
Assaona el pesto amb la sal, el pebre el sucre i el vinagre.
Per servir amb pasta acabada de fer, per exemple, tallarines o espaguetis.
Si el pesto és molt espès, pots afegir una mica d'aigua de cocció de la pasta.
Comparteix aquesta recepta: