Codonyat

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

Rentar be els codonys i cobrir amb aigua en una olla. Posar-la a foc fort i quan arrenqui el bull deixar a foc mig uns 50 minuts (depèn de la mida dels codonys es necessitarà més o menys temps). Para saber si estan fets, punxar amb un escuradents i si els traspassa fàcilment, es que ja estan.
Quan estiguin fets, treure’ls del aigua i escórrer be. Deixar que es refredin i pelar-los. Treure el cor i tallar els codonys a trossos. Amb la minipimer fer un puré amb els trossos (o passar-los per el pasa-purés). En aquest punt, pesar el puré de codony i afegir-hi la mateixa quantitat de sucre. Possar el puré de codony i sucre en una olla alta i posar a foc suau durant uns 50 - 60 minuts (depen de la potencia del foc, la quantitat, lo madurs que estiguin els codonys ...). Removeu de tant en tant amb una cullera de fusta per que no s’enganxi el sucre al fons de la cassola.
Se sap que ja està fet quan la cullera es queda sola en vertical si la deixes en el centre.
Sucar una mica de paper de cuina amb oli de gira-sol y pinzellar el motllo (van ideals els de alumini de un sol ús i ficar el codony cuit dintre. Tapar amb paper parafinat i deixar a la nevera un mínim de 24 hores abans de menjar.

2h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se