Carxofes farcides amb gambes

La carxofa està actualment en la maxima explendor, segons alguns professionals, aquest alimentcada vegada esta mes valorat per els consumidorsper les seves propietats gustatives i nutricionals.

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Elaboració

Es treuen les fulles més dures de les carxofes, se'ls tallen les tiges i les puntes de les fulles i es buiden els cors; després, es ruixen amb suc de llimona i es couen en aigua bullint amb sal durant 30 minuts. Es deixen refredar i es reserven.
En una paella es posa una cullerada d'oli, se salten les cues de gamba, afegim sal i pebre, all i julivert tallat molt petit ho remenem i també es reserven. En el mateix oli es fregeix la ceba molt fina picada, els pebrots i els cors de les carxofes, fins que estigui tot ben sofregit i confitat; s'afegeix un raig de vi blanc i es deixa reduir; després, s'incorpora la farina, es torra durant un minut, s'afegeix el brou de peix i es deixa coure durant cinc minuts; finalment, s'incorporen les cues de gamba. Els cors de les carxofes s'omplen amb aquest preparat, s'empolvoren amb formatge ratllat i gratinar al forn.

50min

Notes

Queda be, acompayar amb salsa de romesco.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se