Carxofes farcides amb gambes
La carxofa està actualment en la maxima explendor, segons alguns professionals, aquest alimentcada vegada esta mes valorat per els consumidorsper les seves propietats gustatives i nutricionals.
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Broqueta
						
						
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 8 carxofes
- 24 cues de gamba
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd petit
- 1 pebrot morró petit
- Brou de peix(cap de rap i els caps de Gambes)
- 1 culleradeta de farina
- Vi blanc
- Formatge ratllat
- Llimona
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- All i julivert
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Es treuen les fulles més dures de les carxofes, se'ls tallen les tiges i les puntes de les fulles i es buiden els cors; després, es ruixen amb suc de llimona i es couen en aigua bullint amb sal durant 30 minuts. Es deixen refredar i es reserven.
En una paella es posa una cullerada d'oli, se salten les cues de gamba, afegim sal i pebre, all i julivert tallat molt petit ho remenem i també es reserven. En el mateix oli es fregeix la ceba molt fina picada, els pebrots i els cors de les carxofes, fins que estigui tot ben sofregit i confitat; s'afegeix un raig de vi blanc i es deixa reduir; després, s'incorpora la farina, es torra durant un minut, s'afegeix el brou de peix i es deixa coure durant cinc minuts; finalment, s'incorporen les cues de gamba. Els cors de les carxofes s'omplen amb aquest preparat, s'empolvoren amb formatge ratllat i gratinar al forn.
														
 50min
  50min 
Notes
Queda be, acompayar amb salsa de romesco.
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2239 visites.
 2239 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Altres
 Altres Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram