Carxofes farcides amb gambes

La carxofa està actualment en la maxima explendor, segons alguns professionals, aquest alimentcada vegada esta mes valorat per els consumidorsper les seves propietats gustatives i nutricionals.

Ingredients

  • 8 carxofes
  • 24 cues de gamba
  • 1 ceba mitjana
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 pebrot morró petit
  • Brou de peix(cap de rap i els caps de Gambes)
  • 1 culleradeta de farina
  • Vi blanc
  • Formatge ratllat
  • Llimona
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • All i julivert

4 racions

Elaboració

Es treuen les fulles més dures de les carxofes, se'ls tallen les tiges i les puntes de les fulles i es buiden els cors; després, es ruixen amb suc de llimona i es couen en aigua bullint amb sal durant 30 minuts. Es deixen refredar i es reserven.
En una paella es posa una cullerada d'oli, se salten les cues de gamba, afegim sal i pebre, all i julivert tallat molt petit ho remenem i també es reserven. En el mateix oli es fregeix la ceba molt fina picada, els pebrots i els cors de les carxofes, fins que estigui tot ben sofregit i confitat; s'afegeix un raig de vi blanc i es deixa reduir; després, s'incorpora la farina, es torra durant un minut, s'afegeix el brou de peix i es deixa coure durant cinc minuts; finalment, s'incorporen les cues de gamba. Els cors de les carxofes s'omplen amb aquest preparat, s'empolvoren amb formatge ratllat i gratinar al forn.

50min

Notes

Queda be, acompayar amb salsa de romesco.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1735 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: