Arròs negre a la cassola amb butifarra negra
A les cases de pagès de l'interior a on tenien dificultat amb comprar peix i volien fer un arròs negre, la feien amb botifarra negra.
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250g de botifarra negra
- 100g de costella de porc
- 400g d'arròs
- 4 salsitxes
- 4 ales de pollastre
- 1 copa de vi sec o brandi
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 cebes de Figueres
- 1 all porro
- 1 cabeça d'alls
- 1 tronc i fulla d’àpid
- Oli, llar, sal, pebre i julivert. (el llar es el greix o manteca de porc)
4 racions
Elaboració
Posem 2 grans d’all tallat a lamines, a la cassola amb 2 cullerades de llar i 2 d’oli d’oliva calent, quant enrosseixin afegirem les carns, a talls petits, les fregirem, fins que estiguin ben daurades, tot seguit posem el vi, deixant que evapori l’alcohol, ho retirem escorrin be l’oli i ho reservem amb paper de cuina.
Posem les verdures a la mateixa cassola i amb el mateix oli, i farem un sofregit a foc baix fins que estigui ben confitat, ara esparracarem la botifarra negre i la picarem ben esmicolada barrejant-la amb el sofregit, remenant uns 5 minuts, fins que ens quedi una pasta homogènia.
Tot seguit hi tirem l’arròs durant 5minuts mes perquè agafi gust, hi tirem el brou que hem fet amb el porro, l’àpid i una ceba (o una pastilla de brou) que cobreixi i que bulli a foc ràpid durant 10 minuts, i afegim una picada d’all i julivert i deixem bullir 15 minuts mes a foc mig i ja la tenim.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3051 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.