Canelons de bolets i butifarra negra
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Canelons
Recepta per forn
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Litre de beixamel
- 16 plaques de pasta de canalons
- 1,5 Kg de bolets frescos del temps o del super
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 2 pits de pollastre
- 2 botifarres negres
- 1 botifarra de perol
- 1 cabeça d’alls
- 6 porros (només la part blanca)
- Oli d’oliva, sal, pebre negre i vermell
- Farina, mantega, nata liquida
- 150g de formatge parmesà, rallat
4 racions
Utensilis
4 cassoletes individuals
Elaboració
Primerament farem la beixamel, tal com la faig jo i que vos he explicat altres vegades, amb ceba i flocs de pernil ibèric. Un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, netegem els bolets, i els tallem amb trossos petits, i els posem a una paella gran, salpebrats i amb un raig d'oli d'oliva, i quan ja hagin tret l'aigua afegirem all i julivert picat, els porros ben picats, la seva i el pebrot (tallat ben petit com si féssim un sofregit) els pits de pollastre també trinxats amb trossos ben petits ho fregirem tot plegat, fins que veiem que està tot el conjunt ben fregit i daurat, hi tirem 1 botifarra negre i la de perol, esparracades i les deixem 10 minuts més, ho trèiem del foc i deixem que refredi. (com dic trinxat petit bull dir no triturat, que ho trobem quan ho mengem).
A part amb una cassola fonda amb aigua, un polsim de sal i una cullerada de mantega, posem a coure les plaques dels canelons, quan l'aigua ja bull, els deixem coure fins que està al dente, i tot seguit els escorrem i els anem posant al damunt d'un drap de cotó i els reservem.
Ara agafarem, altre cop la paella amb la barreja de bolets, i la resta de la paella i ho tornem a posar al foc, hi espolsem una cullerada de farina, un raig de nata liquida i ho anem remenant fins que ens quedi una pasta fina i homogènia, i ho deixem refredar. Quan el farcit ja estigui ben fred, amb l'ajut d'una cullera anirem omplint els canelons, agafem 4 cassoletes hi posem el llit de beixamel i al sobre 4 canelons, cobrin-los de beixamel.
Agafarem l'altre botifarra, la tallarem a rotllanes les passarem per ferina i les fregim amb oli ben calen perquè quedin cruixents. Les deixem uns minuts amb paper de cuina per escórrer l'oli, les posem una rotllana al damunt de cada caneló, espolsem formatge ratllat i els posem al forn a 180º a baix i dalt durant 10 minuts o fins que es vegin daurats.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2975 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.