Canelons de bolets i butifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Litre de beixamel
  • 16 plaques de pasta de canalons
  • 11/2 Kg de bolets frescos del temps o del super
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 2 pits de pollastre
  • 2 botifarres negres
  • 1 botifarra de perol
  • 1 cabeça d’alls
  • 6 porros (només la part blanca)
  • Oli d’oliva, sal, pebre negre i vermell
  • Farina, mantega, nata liquida
  • 150g de formatge parmesà, rallat

4 racions

Utensilis

4 cassoletes individuals

Elaboració

Primerament farem la beixamel, tal com la faig jo i que vos he explicat altres vegades, amb ceba i flocs de pernil ibèric. Un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, netegem els bolets, i els tallem amb trossos petits, i els posem a una paella gran, salpebrats i amb un raig d'oli d'oliva, i quant ja hagin tret l'aigua afegirem all i julivert picat, els porros ben picats, la seva i el pebrot (tallat ben petit com si féssim un sofregit) els pits de pollastre també trinxats amb trossos ben petits ho fregirem tot plegat, fins que veiem que està tot el conjunt ben fregit i daurat, hi tirem 1 botifarres negre i la de perol, esparracades i les deixem 10 minuts mes, ho trèiem del foc i deixem que refredi. (com dic trinxat petit bull dir no triturat, que ho trobem quan ho mengem)
A part amb una cassola fonda amb aigua, un polsim de sal i una cullerada de mantega, posem a coure les plaques dels canelons, quan l'aigua ja bull, els deixem coure fins que està al dente, i tot seguit els escorrem i els anem posant al damunt d'un drap de coto i els reservem.
Ara agafarem, altre cop la paella amb la barreja de bolets, i la resta de la paella i ho tornem a posar al foc, hi espolsem una cullerada de farina, un raig de nata liquida i ho anem remenant fins que ens quedi una pasta fina i homogènia, i ho deixem refredar. Quan el farcit ja estigui ben fred, amb l'ajut de una cullera anirem omplin els canelons, agafem 4 cassoletes hi posem el llit de beixamel i al sobre 4 canelons, cobrin-los de beixamel.
Agafarem l'altre botifarra, la tallarem a rotllanes les passarem per ferina i les fregim amb oli ben calen perquè quedin cruixents. Les deixem uns minuts amb paper de cuina per escorre l'oli, les posem una rotllana al damunt de cada caneló, espolsem formatge ratllat i els posem al forn a 180º a baix i dalt durant 10 minuts o fins que es vegin daurats.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

711 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Esteba Maresma Bons diu:
Estic fen un programa de receptes de cuina a radio Tordera que es diu la confraria del bon menjar


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!