Gratinat de carbassó i formatge
Esuna recepte de lo mes sencill i economic que va be de cara a festes
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Estació: tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 cullerades d’oli d’oliva 6 carbassons tallats a rodanxes Sal i pebre 2 cullerades d’estragó fresc picat o d’una barreja de menta, estragó i julivert 200 g de gruyère o de parmesà ratllat 125 ml de llet 125 ml de nata per cuinar 2 ous Nou moscada acabada de ratllar
4 racions
Elaboració
Escalfa l’oli d’oliva en una paella a foc mig i fregeix les rodanxes de carbassó de 4 a 6 minuts, donant-los la volta diverses vegades, fins que es daurin. Treu-les de la paella, deixa-les escórrer sobre paper de cuina i salpebra.
Estén la meitat del carbassó a la base greixada d’una safata profunda que pugui anar al forn. Espargeix amb la meitat de les herbes i 50 g de formatge. Repeteix les capes una vegada més.
Barreja la llet amb la nata i els ous. Empolvora amb nou moscada, sal i pebre i aboca’l sobre el carbassó. Afegeix per sobre la resta del formatge ratllat.
Cou el gratinat al forn preescalfat a 180ºC entre 35 i 45 minuts, o fins que hagi quallat la crema i la superfície tingui un bonic color daurat. Treu el gratinat del forn i deixa reposar 5 minuts abans de portar-lo a la taula.
1h 10min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2924 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.