Gratinat de carbassó i formatge

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 cullerades d’oli d’oliva 6 carbassons tallats a rodanxes Sal i pebre 2 cullerades d’estragó fresc picat o d’una barreja de menta, estragó i julivert 200 g de gruyère o de parmesà ratllat 125 ml de llet 125 ml de nata per cuinar 2 ous Nou moscada acabada de ratllar

4 racions

Elaboració

Escalfa l’oli d’oliva en una paella a foc mig i fregeix les rodanxes de carbassó de 4 a 6 minuts, donant-los la volta diverses vegades, fins que es daurin. Treu-les de la paella, deixa-les escórrer sobre paper de cuina i salpebra.
Estén la meitat del carbassó a la base greixada d’una safata profunda que pugui anar al forn. Espargeix amb la meitat de les herbes i 50 g de formatge. Repeteix les capes una vegada més.
Barreja la llet amb la nata i els ous. Empolvora amb nou moscada, sal i pebre i aboca’l sobre el carbassó. Afegeix per sobre la resta del formatge ratllat.
Cou el gratinat al forn preescalfat a 180ºC entre 35 i 45 minuts, o fins que hagi quallat la crema i la superfície tingui un bonic color daurat. Treu el gratinat del forn i deixa reposar 5 minuts abans de portar-lo a la taula.

1h 10min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

749 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!