Tortell dels mags d'orient

Arriba el dia dels Mags d’orient i amb ell una de les tradicions més familiars del Nadal, es tracta d'un dolç que amaga sorpreses i que destaca pel seu farciment. Normalment, la faba seca i una figura del Mag, si te toca la faba l’has de pagar i si es el Mac te posen la corona. El Tortell dels Macs és el dolç amb el que s'acomiada el Nadal. Hi ha múltiples formes d'elaborar-lo: amb o sense crema, amb fruita gebrada, farcit de tòfona, trufa...En aquesta ocasió vos proposo una recepta diferent en què substituïm el tradicional «bollo» de massa per pasta de full.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1/2 kg de farina,
  • 300 g de mantega,
  • 100 g d'ametlla mòlta,
  • 1 ou, sal,
  • 1 faba seca i unanfigura del Mac.
  • Per el farcit 200g de massapà, crema o nata.

4 racions

Elaboració

El dia abans s'ha d'elaborar la massa -també pot ser congelada-. Per a fer-ho es tamisa la farina sobre la taula donant-li forma de volcà; al centre es tira un quart de litre d'aigua, una mica de sal i 75 grams de mantega lleugerament estovada; la massa es treballa, es modela una bola i es deixa reposar durant una hora en un lloc fresc.
Després del repòs, s'estén la massa en forma de cercle amb un gruix de dos centímetres; a sobre, es posa la resta de la mantega, es doblega en quatre parts, s'estén en forma de rectangle i es deixa reposar en un lloc fresc durant 20 minuts; després, s'estén en l'altre sentit i es deixa reposar de nou; finalment, es modela una bola, es fica en una bossa de plàstic i s'introdueix a la nevera.
En el moment de preparar el tortell, s'afegeixen a la massa les ametlles mòltes i es treballa aixafant amb el corró fins a acabar modelant una rosca d'uns vuit mil·límetres de gruix; després, se li donen uns petits talls a les vores i s'introdueix el farcit i les sorpreses. Col·locarem les fruites confitades al gust. Es col·loca el tortell en una safata de forn humitejada, es pinta amb ou batut i s'enforna a temperatura mitjana durant 20 minuts o fins que adquireixi color daurat.

1h

Notes


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1470 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: