Quinoa amb hortalisses

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Elaboració

Posem en una olla o cassó, aigua amb sal, a bullir.
Quan arrenqui el bull, hi tirem la quinoa i, deixem el foc mig i que bulli lentament, uns 10 minuts,
Ho deixem reposar, uns 5 minuts més i, ho escorrem bé.
Mentre, coem la quinoa, en una paella, saltem les hortalisses, que hem rentat i tallat, ben petites.
Barregem les hortalisses amb la quinoa.
Ja es pot servir. Jo, m'hi poso un raig d'oli d'oliva.
També, hi podem afegir trossets d'olives negres.

25min

Notes

La quinoa (Chenopodium quinoa) és una planta del gènere Chenopodium, de la família de les amarantàcies conreada principalment per la seva llavor comestible. Es considera que és un pseudocereal, és a dir, no pertany a la família de les gramínies -on estan situats els cereals-, però gràcies al seu alt contingut en midó el seu ús és el d'un cereal. La quinoa en realitat és una nou petita, d'uns 2 mil·límetres, i, per tant, en sentit estricte, és un fruit sec.
Valor nutritiu:
Actualment la quinoa està molt revaloritzada i les Nacions Unides el considera un superconreu per l'alt contingut en proteïna que té (12-18%). A més, conté tots els aminoàcids essencials de manera equilibrada (el blat i l'arròs, en canvi, són baixos en lisina). És rica en fibra dietètica, fòsfor, magnesi i ferro. A més, no té gluten i és fàcil de digerir.

A la quinoa envasada ja se li ha tret industrialment la coberta de saponina que resultaria amargant. La forma de preparació culinària més fàcil és bullir-la com si fos arròs.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se