Bou de mar bullit

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

2 racions

Elaboració

En una olla hi posem aigua i sal en la proporció, uns 60 g per litre d'aigua, ja que el bou de mar és un marisc de closca gruixuda.
Quan l'aigua bull, introduïm a l'olla els dos bous.
Deixem coure entre 15 i 18 minuts, el temps és funció del tipus de marisc i del tamany, en aquest cas, 18 minuts.
Ja es pot servir.

25min

Notes

En bullir el marisc, el primer que hem de tenir en compte és el seu estat: si està viu, està mort o està congelat. Sobretot, no confonguem els conceptes viu i fresc, ja que el mètode de cocció serà molt diferent.
Si està viu, el millor és posar-lo al foc en aigua freda. Si ja ens ha arribat fresc però mort, aleshores és millor introduir-lo a l'olla quan l'aigua ja estigui bullint. Si el tenim congelat, hem de deixar que es descongeli lentament a la nevera i un cop descongelat posar-lo a l'olla quan l'aigua ja estigui bullint. D'aquesta manera evitarem que la carn es converteixi en un puré.

Els temps de la taula següent els contarem a partir que l'aigua comenci a bullir. Hem de tenir en compte, és clar, que la mida de les peces influirà.

Els "percebes": 1/2 min
Els cargols de punxa: 3 min
Les gambes, llagostins, galeres etc.: 1'5-2 min
Escamarlans mitjans: 1'5–2 min
Escamarlans grans: 2-3 min
Nècores: 5–6 min
Cranca ("centollo") mitjana: 8–10 min
Cranca ("centollo") gran: 15–18 min
Bou mitjà: 9-11 min
Bou gran: 15–18 min
Llamàntol mitjà (500 gr): 8–12 min
Llamàntol gran (1Kg): 15–18 min
Llagosta mitjana (500 g): 10–13 min
Llagosta gran (1 Kg): 16–20 min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se